Sport

Wedstrijd van FC Groningen uit bij RKC Waalwijk gaat niet door vanwege coronacrisis

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Groningen van komende zondagmiddag gaat niet door. Dat hebben de burgemeesters van drie grote steden in Noord-Brabant dinsdagmiddag bekend gemaakt. Alle grote evenementen, waaronder de eredivisiewedstrijden in Brabant, worden verboden.


Leestijd: 1 minuut

Het virus grijpt in de provincie Noord-Brabant meer om zich heen dan in de rest van Nederland. Het RIVM maakte dinsdag bekend dat het aantal besmettingen is opgelopen tot 382. Ongeveer de helft van die besmettingen is in Noord-Brabant. Het gaat ook om veel personeelsleden van ziekenhuizen. 

De coronacrisis zorgt er nu voor dat de gemeentes in Noord-Brabant stevige maatregelen moeten nemen. Zo gaat mogelijk een streep door grote evenementen als carnavalsoptochten, muziekconcerten, Indoor Brabant en dus de wedstrijden in het profvoetbal. Ook Willem II – SC Heerenveen en PSV – FC Emmen worden afgelast. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. 

De burgemeesters in Noord-Brabant hebben de inwoners van de provincie gevraagd om de sociale contacten in de komende week zoveel mogelijk te beperken. 

Nog steeds nul besmettingen in Groningen
Op het moment van het schrappen van de grote evenementen in Noord-Brabant was er bij het RIVM nog steeds geen besmetting in de provincie Groningen bekend.