Sport

Weer publiek welkom bij sportevenementen; FC Groningen niet tevreden

Publiek is vanaf vandaag voor het eerst sinds begin november weer welkom bij sportevenementen. Stadions mogen voor een derde gevuld worden en binnen mogen maximaal 1250 supporters komen. In alle gevallen rekening houdend met anderhalve meter afstand. Dat bleek tijdens de coronapersconferentie van het kabinet.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

FC Groningen is in samenspraak met andere clubs in het betaalde voetbal tegen wat nu mag en wil meer. Volgens het betaald voetbal is het een voorstel zonder perspectief. Het is volgens de clubs, voetbalbond KNVB en Eredivisie CV niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld.

Voor de clubs is het alleen acceptabel om met een derde bezetting in de stadions te beginnen als er vanaf vrijdag 4 februari kan worden doorgeschakeld naar minimaal twee derde bezetting. 'Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions', luidde het statement. Daar deed premier Rutte geen specifieke uitspraken over tijdens de persconferentie.

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen voegt hieraan toe. 'Wij zullen in contact treden met afvaardigingen van onze supportersgeledingen en sponsorrelaties om de ontstane situatie te bespreken. De uitkomsten hiervan zullen wij uiteraard delen met onze achterban.'