Sport

Wel EK Allround voor Bosker, maar geen WK Afstanden

Marcel Bosker heeft zich geplaatst voor het EK Allround dat half januari 2021 in Heerenveen verreden wordt. De schaatser die jarenlang in Ten Boer woonde eindigde afgelopen weekend in een klassement over 1500 en 5000 meter als tweede. De eerste drie krijgen een startbewijs.


Leestijd: 1 minuut

WK schaatsen voor Marcel Bosker in gevaar vanwege positieve test
WK schaatsen voor Marcel Bosker in gevaar vanwege positieve test

Een plek voor de WK Afstanden zat er niet in. Daarvoor waren zijn klasseringen op zowel de 1500 als 5000 meter te mager. Op de 5 kilometer leidde een tijd van 6.14.04 minuten naar een vijfde plaats. Een dag later was de negende plaats op de metrische mijl in een tijd van 1.46.12 minuten plek negen zijn deel. De vijfde plaats op de 5 km is wel goed voor deelname aan twee wereldbekerwedstrijden in Heerenveen later in het seizoen.

Een misslag op de 1500 meter zorgde voor een ietwat tegenvallende klassering. In combinatie was het voldoende voor een plek in de selectie voor het Europees kampioenschap Allround. Bosker liet onder andere Sven Kramer achter zich.  Het fictieve klassement over de 1500 en 5000 meter werd gewonnen door Patrick Roest. Bosker eindigde als tweede en de Fries Marwin Talsma was derde. (Foto: Team Jumbo Visma)