Sport

Welke spelers komen op de laatste dag van de transferperiode nog naar FC Groningen?

Terwijl Mark-Jan Fledderus van FC Groningen in diverse media onder het vergrootglas gelegd wordt of hij wel of niet aan kan blijven, is de technisch directeur druk bezig om voor het sluiten van de transferperiode om middernacht nog nieuwe spelers richting de Euroborg te krijgen. De pijlen lijken gericht op Finland.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ
FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Fledderus krijgt veel verwijten dat tot nu toe geen aanvallend ingestelde spelers zijn aangetrokken. De nieuwelingen Bech Sorensen en Chalus zijn verdedigers. En Hove en Sher acteren op het middenveld. Maar aanvallende impulsen lijken er nu toch te komen. Het gaat om de Fin Oliver Antman. De 21-jarige Fin speelt nu nog in Denemarken bij het Deense FC Nordsjaelland, waar hij tot 2025 onder contract staat en in ruim zeventig duels negen keer scoorde. FC Groningen zal dus een afkoopsom moeten betalen als het tot een definitieve deal komt.

Antman is tweevoudig international en speelt hoofdzakelijk aan de rechterkant. En volgens het Dagblad van het Noorden staat de 19-jarige Agon Sadiku ook in de belangstelling van Groningen. Deze Fin is een centrumspits en staat onder contract bij Honka waar de aanvaller in 26 wedstrijden tot 14 treffers kwam. Sadiku doorliep alle nationale jeugdselecties van Finland. Hoe het afloopt is vooralsnog afwachten. Het zal een onrustige dag zijn voor de fans die niets liever willen dan FC Groningen van de laatste plaats af te kijken.