Sport

Wytze Kooistra doet een stap terug bij Samen Lycurgus

De rol van Wytze Kooistra binnen Samen Lycurgus is veranderd. De afgelopen paar jaar maakte Kooistra deel uit van het Operationeel Team binnen de club en was hij verantwoordelijk voor diverse zaken, waaronder veel contact met externe relaties. De oud-speler die ruim 250 interlands speelde voor het Nederlands team blijft in de rol van adviseur betrokken bij Samen Lycurgus.


Leestijd: 1 minuut

Wytze Kooistra doet een stap terug bij Samen Lycurgus
Wytze Kooistra doet een stap terug bij Samen Lycurgus

Om met name op volleybaltechnisch gebied een bijdrage te leveren. Daarnaast blijft Kooistra een belangrijk uithangbord van de club en is de 40-jarige Kooistra, die in diverse Europese topcompetities speelde, als co-commentator te horen op de livestream bij topwedstrijden van Samen Lycurgus.

De reden van het Kooistra's grotendeels terugtreden is dat hij het steeds drukker krijgt met andere werkzaamheden.  Met name de activiteiten vanuit zijn eigen bedrijf WOW Sportswear zijn na corona flink toegenomen. Dat is momenteel bijna een dagtaak.  Dit heeft Kooistra doen besluiten zich voorlopig grotendeels op zijn bedrijf te focussen en bij Samen Lycurgus een stap terug te doen.

Het bestuur is bezig invulling te vinden voor de werkzaamheden van Kooistra.