Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

050&Mode op 7 oktober: activiteiten op straat én in tientallen fashionwinkels

Hou je van fashion en mode? Dan moet je zaterdag 7 oktober, tijdens het event 050&Mode, in de binnenstad van Groningen zijn. Niet alleen op straat is er die dag van alles te doen en te zien, ook in maar liefst vijftig modewinkels staat de bezoeker een verrassing te wachten. Alsof dat nog niet genoeg is, worden er die dag ook maar liefst 60 waardebonnen ter waarde van 60 euro verloot.


Leestijd: 2 minuten

Afbeelding | 050&Mode
Afbeelding | 050&Mode

Zo’n vijftig winkels in de binnenstad doen mee aan het event. In de ene winkel staan een hapje en een drankje klaar of ontvang je als bezoeker een kleine giveaway; in weer andere fashionzaken en -boetiekjes zijn er mini modeshows, levende etalages of kun je genieten van livemuziek.

Als extra verrassing is er is er de bon-in-de-ton-actie waarmee maar liefst 60 waardebonnen ter waarde van 60 euro worden verloot. Hoe het werkt? Na een aankoop in een van de tientallen winkels krijg je een bon waarop je je gegevens kunt achterlaten. De bon kun je achterlaten in een van de tien tonnen, die her in der in de stad te vinden zijn. De winnaars krijgen een tegoedbon ter waarde van 60 euro, die ze kunnen verzilveren in een van de deelnemende winkels.

Muziek en theater op straat

Ook op verschillende plekken in de binnenstad zijn deze dag allerlei activiteiten. Denk aan djembé-optredens, straatmuziek, levende standbeelden en disco acts. Ook staat er een Verrassingsmuur van Gastvrij Groningen, met ook daarin allerlei leuke prijzen, waaronder shoptegoed.

Kleer’nzooi XXL

050&Mode werkt dit jaar nauw samen met het Sustainable Moments Festival. Als onderdeel daarvan is er in de Martinikerk – tussen 12.00 en 18.00 uur – een extra grote editie van Kleer’nzooi XXL. Tijdens dit festival ervaart het publiek niet alleen hoe belangrijk het is om impact te maken, maar ook hoe eenvoudig dat kan zijn. Er zijn verschillende activiteiten: bezoekers kunnen kleding ruilen of kopen en er zijn workshops & De Beter Bodeshow.

Verkiezing Best Geklede Groninger

Net als voorgaande jaren is er ook deze editie de verkiezing van Best Geklede Groninger. Grace Meijer van de GCC ging daarvoor, gewapend met haar camera, op pad om verschillende stijlen en outfits vast te leggen. Uiteindelijk is het de jury, bestaande uit Paul Vetter (SchoenenZaken) en Elma van Keulen (Influencer), die bepaalt wie de winnaar wordt en er met een fashioncheque ter waarde van 500 euro vandoor gaat. De winnaar wordt tijdens 050&Mode om 17.00 uur bekend gemaakt.

Check www.050enmode.nl voor onder andere een plattegrond met deelnemende winkels en een overzicht van alle activiteiten.