Cultuur & Uitgaan

25ste editie van IFFR in Groningen dit jaar online

Al jaren organiseert Forum Groningen een satellieteditie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). In 2021 vieren Groningen en Rotterdam zelfs hun zilveren huwelijk, want het IFFR in Groningen bestaat dit jaar 25 jaar! De jubileumeditie vindt echter helemaal online plaats.


Leestijd: 1 minuut

25ste editie van IFFR in Groningen dit jaar online
25ste editie van IFFR in Groningen dit jaar online

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de grote titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken. Door de beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen vindt het festival deze keer noodgedwongen online plaats. Van 1 tot en met 7 februari presenteert IFFR in Groningen acht zogenoemde Limelight-titels on demand. Deze titels zijn te vinden op Platform F.

Limelight
De Limelight-selectie van het filmfestival bevat de titels van grote regisseurs die in het komende filmjaar in première gaan. Filmbezoekers krijgen dus een voorpremière van langverwachte titels van 2021.

Online editie
Forum Groningen presenteert acht IFFR-titels on demand. De films zijn 72 uur lang te bekijken in de periode van 1 tot en met 7 februari. Ook vertoont het Forum een aantal festivalhits van vórig jaar in zijn onlinezaal Picl. En natuurlijk zijn er inleidingen, talkshows en bijzondere gesprekken die online bij te wonen zijn. Het programma is bekend en de kaartverkoop voor de online vertoningen is gestart.
Fysiek IFFR-films kijken kan dit jaar ook in Groningen. Dat deel van het festival is doorgeschoven naar 3 t/m 6 juni. 

IFFR in Groningen 2021
Maandag 1 tot en met zondag 7 februari
Meer informatie en tickets via forum.nl/iffr