Cultuur & Uitgaan

Ervaar het Groningen van Ede Staal in Museum Verhildersum

Museum Verhildersum in Leens opent op 1 april de expositie Ede Staal; mijn Groningen – Mien Grunnen. In de tentoonstelling zorgt het museum voor een VR-beleving van Groningen met Ede’s muziek, landschap en taal.


Leestijd: 1 minuut

Ervaar het Groningen van Ede Staal in Museum Verhildersum
Ervaar het Groningen van Ede Staal in Museum Verhildersum

“Met deze beleving ervaar je de liederen van Ede Staal als nooit tevoren en voel je de impact van de schoonheid van het landschap,” luidt het op de website van Verhildersum. “Je ervaart het gevoel dat spreekt uit zijn teksten: de kern van Groningen wordt aangeraakt. Het Groningen waar de Groningers trots op zijn, en te bescheiden om erover te ‘snakken’, dus op te scheppen.”

Ede Staal, geboren in Warffum en in 1986 overleden, is in Groningen zéer bekend en nog steeds geliefd. En ook buiten Groningen wordt de muziek van deze man die wel de “Groningse Jacques Brel” wordt genoemd, vaak beluisterd. Ook meer dan 35 jaar na zijn dood.

Door de expositie over Ede Staal verwacht Museum Verhildersum grote drukte. Eén probleem: een tekort aan vrijwilligers. Daarom is het museum met spoed op zoek naar versterking van het vrijwilligersteam.