Cultuur & Uitgaan

Amerikaanse baroque pop en folk in Vera in Groningen

VERA, in de Oosterstraat in Groningen, is al tientallen jaren hèt centrum voor de Popcultuur in Stad. Die positie heeft het centrum nog steeds. Popliefhebbers hebben er in het verleden optredens kunnen zien van groepen die later wereldberoemd zijn geworden. Woensdag, vandaag, is er een optreden van de Amerikaanse Peel Dream Magazine.


Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse baroque pop en folk in Vera in Groningen
Amerikaanse baroque pop en folk in Vera in Groningen

Het uit Los Angeles afkomstige Peel Dream Magazine, opgericht door Joe Stevens, bevindt zich in de hoek van baroque pop, bossa en folk. In 2020 brak Peel Dream Magazine door met ‘Agitprop Alterna’, een album geïnspireerd op de fuzzy shoegaze van My Bloody Valentine en het oudere werk van Stereolab.

Op het nieuwste album ‘Pad’ heeft de 34-jarige songwriter zich verder ontwikkeld, met gebruik van drumcomputers, 70’s synthesizers, vintage orgels en een sound waarbij je zelfs invloeden terug hoort van Burt Bacharach en Beach Boys.

Groningse muzikant M. Klein

M. Klein is een Groningse muzikant, componist en sound artist en speelt gitaar in Lewsberg en Geo. Hij maakt daarnaast elektronische muziek in andere experimentele projecten zoals Goldblum, en is bezig met het verkennen van ambient en minimale muziek in zijn solo uitingen waar hij al snel grijpt naar de elektronische piano en orgel. Grootste inspiraties zijn Erik Satie, Frans Zwartjes' soundtracks en de elektronische kant van 'Kosmische Muzik'.

Bron van deze informatie en nog meer: Vera-Groningen.nl