Cultuur & Uitgaan

Anjet Daanje en Ben Westerink schrijven Beste Groninger Boeken

De Beste Groninger Boeken van 2023 zijn Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje en Wierdenlandschap van Ben Westerink. Dat maakte de jury zaterdagavond bekend tijdens het Beste Groninger Boekenfeest, georganiseerd door NOORDWOORD en Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Anjet Daanje en Ben Westerink schrijven Beste Groninger Boeken
Anjet Daanje en Ben Westerink schrijven Beste Groninger Boeken

Anjet Daanje ging er met de prijs vandoor in de categorie fictie. De woorden in het jurryrapport zijn lovend: “Groots en meeslepend, een tour de force van elf romans in een. De jury van het Beste Groninger Boek maakt een diepe buiging voor het literaire meesterschap en de verbeeldingskracht van Anjet Daanje.”

Wierdenlandschap van Ben Westerink is de winnaar in de categorie non-fictie. “Het boek over ons monumentale cultuurlandschap, al jaren actueel vanwege het borrelen en scheuren, is grondig, volledig maar bovenal met liefde gemaakt,” aldus de jury.

De prijzen voor de Beste Groninger Boeken worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. De jury bestond dit jaar uit boekverkoper Ingrid Sibum, fotograaf Annemarie van Buuren, natuuronderzoeker en schrijver Aaldrik Pot en Menkemaborgdirecteur Afiena van IJken, voorzitter van de jury.

Foto: Jasper Bolderdijk