Cultuur & Uitgaan

Artiesten treden op in lege Der Aa-kerk

Groningse artiesten treden komend weekend op in een compleet lege en verlaten Der Aa-kerk. Het publiek kan via een live-stream meegenieten van de optredens.


Leestijd: 1 minuut

Artiesten treden op in lege Der Aa-kerk
Artiesten treden op in lege Der Aa-kerk

De zogenoemde Sleutelconcerten – de artiesten krijgen de sleutel mee om er een optreden te geven – zijn een initiatief van Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) en het festival Terug naar het begin dat vanwege de corona-maatregelen de twaalfde editie moest uitstellen tot volgend jaar.

Line-up

Omdat de Der Aa-kerk vanwege de coronacrisis niet of nauwelijks gebruikt wordt, ontstond het plan om Groninger artiesten deze plek muzikaal te laten ontdekken. Het folkduo The First Wolf, zangeres Eliën van kunstcollectief ZUHAUSE en singer-songwriter Jantien Kurpershoek geven komend weekend elk een liveoptreden vanuit het historische gebouw.

Mediabedrijf Diepzeekonijn Moving Media uit Groningen zorgt ervoor dat de concerten vakkundig worden opgenomen, zodat het publiek geheel coronaproef het huis niet uit hoeft om deze Sleutelconcerten mee te maken.

De concerten zijn hier live te volgen. Vrijdag is het de beurt aan Eliën van kunstcollectief ZUHAUSE, zaterdag treedt The First Wolf op en zondag beklimt Jantien Kurpershoek het podium.