Cultuur & Uitgaan

Autosalon van het Noorden: ook Lamborgini Urus van Enzo Knol naar Martiniplaza

De Lamborgini Urus van Enzo Knol, de Formule 1-auto van Max Verstappen, Laferrari en de Ferrari F40. Autoliefhebbers kunnen komend weekend hun hart ophalen: tijdens de eerste editie van Autosalon van het Noorden, in Martiniplaza, zijn de vetste, snelste en meest exclusieve bolides te spotten.


Leestijd: 1 minuut

Autosalon van het Noorden: ook Lamborgini Urus van Enzo Knol naar Martiniplaza
Autosalon van het Noorden: ook Lamborgini Urus van Enzo Knol naar Martiniplaza

De autosalon is een initiatief van Martin van Dijken, van het Groningse bedrijf Sportwagenpolis. Van Dijken vond het tijd dat er eens een vette autoshow in Groningen plaatsvond. “Normaal gesproken vindt dit soort events alleen in Rotterdam of Amsterdam plaats. En dus eindelijk eens in Groningen!”

Van Dijken is erin geslaagd de meest exclusieve, vette en snelle bolides naar Groningen te halen. Het gaat om honderden in totaal, en veelal auto’s de je normaal gesproken niet op de weg tegenkomt. Neem de twee bloedjesnelle en peperdure hypercars van Munsterhuis Ferrari: de LaFerrari en de Enzo Ferrari. En wat te denken van de Lamborghini Aventador, de nieuwe Porsche 992 GT3RS, de LaFerrari, Porsche 918 Spyder of juist de Ferrari 812 Competizione?

Ook de mega dikke Lamborgini Urus van Enzo Knol is in Martiniplaza te vinden, bij de stand van Koops Automotion. Nog zo’n klapper is de Formule 1-auto van Max Verstappen, waarmee hij in zijn eerste seizoen in de Formule 1 in Australië reed. Dat deze auto nu voor het grote publiek te zien is, is uniek en het zal waarschijnlijk niet nog een keer gebeuren, vertel Van Dijken. De auto is eigendom van een ondernemer uit Hengelo en die maakt voor de Autosalon van het Noorden eenmalig een uitzondering.

Oordoppen mee

Oordoppen zijn tijdens het weekend geen overbodige luxe, waarschuwt de organisator met een knipoog. De zaal waar normaal gesproken de wedstrijden van Donar plaatsvinden, wordt voor deze keer omgetoverd tot een heuse Carcatwalk. Vanaf de tribune kunnen de bezoekers genieten van auto’s met een bijzonder verhaal of een bijzonder geluid. Ook de Nissan GTR van GTRLeslie, een auto die vuur spuwt, komt voorbij op de catwalk.

Kaarten zijn hier te koop.