Cultuur & Uitgaan

Bekende winnaars bij het WK Snert- en Stamppotkoken

Vrijdag 17 februari vond het WK Snert- en Stamppotkoken plaats. 36 deelnemers streden er om de winst. “Het was een gezellige en inspirerende dag.”


Leestijd: 1 minuut

De keuken van het ALFA College Kluiverboom werd vrijdag in beslag genomen door de deelnemers. Met veel passie gingen de deelnemers met hun eigen recept aan de slag om snert of stamppot te koken. Veelal naar een oud recept of zoals een deelnemer ons toevertrouwde: “snert recept van mijn oma”. De jury stond dan ook voor de lastige taak om de punten te verdelen! "De lat ligt behoorlijk hoog", aldus de voorzitter van de jury Flang Cupido van Terschelling.

WK Snertkoken
De uitslag van het WK Snertkoken 2023 was bijzonder. Deelnemer Michel Rekers uit Alkmaar ging er al drie keer eerder met de winst vandoor. De jury was opnieuw onder de indruk van de geweldige pan snert. Het oordeel van de jury was dan ook dat Rekers uit Alkmaar opnieuw wereldkampioen Snertkoken is geworden met 188,5 punten. 2de is geworden Robert Raasveldt uit Hippolytushoef met 184,5 punten en 3de Jos Veltmaat uit Nijverdal met 181 punten

WK Stamppotkoken
Ook het WK Stamppotkoken 2023 kent een bekende winnaar. Vorig jaar was de winnaar Robin van der Laan, uit Aduard. Het oordeel van de jury was dat Van der Laan zich opnieuw wereldkampioen Stamppotkoken 2023 mag noemen met 204,5 punten. Zijn bijzondere stamppotcreatie komt binnenkort in de Nieuwsbrief van stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen. 2de is geworden Michel Rekers uit Alkmaar met 184,5 punten. 3de is geworden Marinier Tonnie Wellinga uit Zwolle met 168 punten.

“De 28ste editie was een geweldige dag vol geurende fijne heerlijkheden”, aldus Auke van der Velde van de organisatie stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen. De 29ste editie zal worden gehouden op vrijdag 16 februari 2024.