Cultuur & Uitgaan

Belevingsevent Horeca Xperience in de Martinikerk

Na acht edities en een jaartje overslaan door COVID-19 gooit de organisatie van de Horecabeurs Noord Nederland het roer om en komt op maandag 25 oktober en dinsdag 26 oktober 2021 terug met een nieuw belevingsevent voor de Noordelijke horecabranche in de Martinikerk Groningen.


Leestijd: 2 minuten

Belevingsevent Horeca Xperience in de Martinikerk
Belevingsevent Horeca Xperience in de Martinikerk

Belevingspleinen en traditie

Dit jaar is het de eer aan horecagroothandels Bidfood, VHC Actifood en Sligro om drie nieuwe belevingspleinen te creëren en hosten waarop van alles te doen is voor de bezoeker. Kom proeven, doe inspiratie op, stel je vragen en beleef! Daarnaast vind je diverse grote en kleinere spelers uit de markt die je middels horecademo’s en proeverijen laten kennismaken met hun product of dienst. Uiteraard zullen ook de traditionele vakwedstrijden zoals de kookwedstrijd ‘Klaar Af Kook’ en de ‘Tapwedstrijden’ niet ontbreken en kom je een hoop nieuwe bedrijven tegen van revolutionaire luchtbehandelingssystemen tot heerlijk speciaalbier & spijs en van innovatieve keukenapparatuur tot personeelszaken.

Vakonderwijs koppelen aan de markt

Extra nadruk ligt dit jaar op het personeelstekort in de horeca en het koppelen van studenten aan bedrijven. Naast diverse andere concepten van de organisatie waarbij vacatures een grote rol spelen zoals: Horecagroningen.nl, samenwerkingsverband ‘De Baanborrel’ en het Gastronomie Festival, wordt op de Horeca Xperience op vele gebieden samengewerkt met het Noorderpoort. Studenten van de opleidingen horeca & bakkerij, kunst & creatie en toerisme, leisure & events zijn betrokken bij diverse projecten van licht en geluid tot decorbouw en gastvrijheid. Daarnaast zullen ook studenten van diverse MBO, HBO en particuliere vakopleidingen in Noord Nederland de Horeca Xperience bezoeken wat de ultieme kans biedt om ondernemers en studenten met elkaar kennis te laten maken.

Elkaar weer ontmoeten, daar is iedereen aan toe

Lange tijd was het spannend of de Xperience wel door kon gaan met de huidige coronamaatregelen waardoor alles op het laatste moment geregeld moest worden. Het enthousiasme bij de organisatie, exposanten en bezoekers is er gelukkig niet minder om geworden, de Horeca Xperience staat vol en de tickets gaan hard! Als enige grote horecaevent in Noord Nederland voor dit jaar zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen bij iedereen met een groot hart voor de horeca.

Tickets & informatie: http://www.horecaxperience.nl