Cultuur & Uitgaan

Bestel je eten via Horecagroningen.nl: iedereen happy!

Misschien heb ze al in de stad achter de ramen van cafés, restaurants en winkels zien hangen? De opvallende ‘’We missen je, jij ons ook?’’ posters van HorecaGroningen. Met deze nieuwe actie verspreidt horecagroningen.nl het gevoel van de Groninger horeca in de derde corona lockdown waarin horecabedrijven hun gasten niet op normale wijze kunnen ontvangen. Tegelijkertijd is het ook een oproep om je afhaalmaaltijden via de restaurants zelf te bestellen.


Leestijd: 2 minuten

Bestel je eten via Horecagroningen.nl: iedereen happy!
Bestel je eten via Horecagroningen.nl: iedereen happy!

Al bijna een jaar verkeert de horeca in lockdown. We kunnen niet meer uit eten of een terrasje pakken. De dansvloeren zijn leeg, een filmpje pakken zit er niet meer in en gezellige gesprekken aan de bar lijken ver weg. De korte en beperkte openingsperiode in de zomer maakte nog maar eens duidelijk hoezeer de branche gemist wordt door haar gasten. 

Dat dit alles een enorme druk op ondernemers legt, wordt eens te meer duidelijk uit de vele persoonlijke verhalen en telefoontjes die het team van horecagroningen.nl ontvangt sinds de start van de coronacrisis. ‘’In deze bijzondere tijd zijn wij meer dan een service verlenende website om je eten mee te bestellen en maken we graag extra tijd vrij voor het hele verhaal van de ondernemer. Een verhaal dat per horecabedrijf totaal verschilt maar wel diepe indruk maakt’’, aldus Joris van Berkel namens HorecaGroningen.nl.

Eén van de acties die de eet- en bestelwebsite recentelijk gelanceerd heeft, is de raamposteractie waaraan horecagasten zelf ook deel kunnen nemen door de poster uit te printen en achter hun raam te plakken. Aan deelnemers van de posteractie worden de komende maanden meerdere eet- en bestelbonnen vergoed. Verder stimuleert Horecagroningen met acties als deze het belang van rechtstreeks eten afhalen of laten bezorgen door horecabedrijven zelf, iets dat voor zowel klant als ondernemer beter is.

Nog tot 1 juni 2021 kunnen horecaondernemers geheel gratis gebruik maken van alle mogelijkheden van de eet- en bestelwebsite www.horecagroningen.nl. Dit als extra steun in coronatijd. De ondernemers kunnen zelf 24 uur per daghun eigen lidmaatschapspagina beheren met opties zoals: vacatures plaatsen, foto’s uploaden, menukaarten presenteren, bezorg- & afhaalknoppen instellen, keukens toevoegen en meer en daarmee altijd gevonden worden door onze bezoekers.’

Eet bestelwebsite Horecagroningen.nl is het grootste en meest veelzijdige onafhankelijke horecaplatform voor Groningen stad & provincie. Op de website worden meer dan 500 horecabedrijven vermeld met meer dan 400 bezorg- en afhaalmogelijkheden in Groningen om je eten te bestellen, wekelijks komen daar nieuwe bedrijven bij. Ook vind je interessante horecablogs, de leukste horeca vacatures en gave winacties op de website. Alle deelnemende horecabedrijven hebben dezelfde vindbaarheid in de bezorg- en afhaalfunctie alsmede in het zoekgedeelte van de website, daarnaast worden bedrijven altijd ad random getoond aan bezoekers om ieder bedrijf gelijke kansen te beiden.