Cultuur & Uitgaan

Bevrijdingsfestival Groningen moet op zoek naar nieuwe directeur

Directeur Diederik van der Meide neemt na twintig jaar afscheid van de stichting Vier 5 mei, die elk jaar het grote Bevrijdingsfestival in Groningen organiseert. Het festival moet dus op zoek naar een nieuwe directeur.


Leestijd: 1 minuut

Bevrijdingsfestival Groningen ontruimt terrein vanwege slecht weer
Bevrijdingsfestival Groningen ontruimt terrein vanwege slecht weer

Van der Meide werkt de komende editie nog voor het festival en draagt daarna het stokje over aan een nieuwe directeur. Die is er nog niet. Op de website van het festival staat momenteel een vacature. 

Diederik van der Meide vindt het na twintig jaar mooi geweest. “Het festival ging me altijd na aan het hart. Ik ben trots op de ontwikkelingen die we met dit festival de afgelopen twintig jaar hebben doorgemaakt. Met zowel het muzikale programma als de projecten daaromheen hebben we fantastische dingen bereikt. Bevrijdingsfestival Groningen is altijd een boeiend project geweest waarbij de inhoud van het festival is doorontwikkeld en ook onze enorme groei en grootschaligheid een issue was, en nog steeds is. Persoonlijk ben ik het thema vrijheid steeds interessanter gaan vinden naarmate ik er langer en dus ook meer bij betrokken raakte. Maar zoals ik zei: na 20 jaar is het mooi geweest…”