Cultuur & Uitgaan

Bierfestival 050: "Groningen heeft meer een biercultuur dan mensen denken"

Op 23 en 24 is het Graansilo terrein in de stad het toneel van Groningen Bierfestival 050. Bezoekers kunnen er terecht voor de lekkerste biertjes van brouwerijen uit de provincie.


Leestijd: 1 minuut

Groningen kent een rijke historie betreft lokale brouwerijen. Al in de 17e eeuw waren er tientallen brouwerijen te vinden, met name in de stad Groningen. Ook heeft Groningen volgens de organisatoren van het festival meer een biercultuur dan de meeste mensen denken.

“En dat is nou net de reden dat we dit bierfestival willen organiseren” aldus Pieter Kuizenga, een van de gezichten achter Bierfestival 050. “Het is supergaaf hoeveel leuke brouwerijen en leuke biertjes er in de provincie Groningen te vinden zijn. Het is dus onze missie om de Groningse biercultuur levendig te houden en zoveel mogelijk mensen nog beter te laten kennis maken met deze brouwerijen onder genot van een lekker biertje”.

De brouwerijen Baxbier, Martinus, Graansilo, Het Zotte Kalf, De Prael, en brouwerij Hoogkerk zullen op deze eerste editie te vinden zijn. Meer informatie is te vinden op de website van Bierfestival 050.