Kunst(enaars) reageren op de maatschappij, maar wat vindt de maatschappij van de hedendaagse kunst? De laatste jaren gaat de moderne kunst steeds meer rechtstreeks een relatie aan met het publiek. De maatschappij, maar ook de kunst en de manier waarop wij haar beleven is onderhevig aan grote veranderingen. Wat voor invloed hebben deze veranderingen op de beleving van moderne kunst en de rol van de kunstenaar?
Te gast zijn:
Jeanne van Heeswijk, die haar werk zelf omschrijft als gemeenschapskunst en bekend staat vanwege haar (vaak langdurige) projecten in steden in binnen- en buitenland. Zij onderhoudt hierbij een interactieve relatie met bewoners, bestuurders en beheerders.
Charles Esche, sinds augustus 2004 directeur van het Van Abbemuseum te Eindhoven. Hij wil in zijn beleid het begrip museum een nieuwe betekenis geven, onder andere met het project ‘Be(come)ing Dutch.’
– Erik Hagoort, freelance kunstcriticus en schrijver van het essay ‘Goede bedoelingen. Over het beoordelen van ontmoetingskunst,’ tevens docent aan de tweede fase opleiding van AKV/ St.Joost in Breda.
Tijdens de bijeenkomst wordt het aanwezige publiek verdeeld over de verschillende verdiepingen waarover het Wall House beschikt. Per verdieping is ruimte voor max. 20 personen. Het Wall House (A.J. Lutulistraat 17, Hoornse Meerwijk, Groningen) is op zaterdag 9 februari geopend vanaf 12.30 uur. Aanvang 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is 6 euro incl. koffie/thee. Studenten 3 euro.
Wegens beperkte deelname is reservering vooraf verplicht op www.projectsdelight.com.
Studenten kunnen echter ook kaarten afhalen bij de winkel in het Minerva gebouw aan het Zuiderdiep.