Cultuur & Uitgaan

Binnenstad vrijdag groot festivalterrein tijdens Keti Koti

Vrijdag 1 juli wordt de afschaffing van de slavernij groots gevierd in Groningen. Op diverse locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd in het kader van het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking daarvan op het heden. Denk aan muziek, spoken word, films, lezingen, tentoonstellingen en zelfs een culinaire markt.


Leestijd: 1 minuut

Binnenstad vrijdag groot festivalterrein tijdens Keti Koti
Binnenstad vrijdag groot festivalterrein tijdens Keti Koti

Deelnemende locaties zijn de Akerk, Museum aan de Aa, het Forum, het Universiteitsmuseum, SPOT/De Oosterpoort, le petit théâtre en het GRID Grafisch Museum.

Akerk
Overdag kan er heerlijk gegeten worden op de international foodmarket in de Akerk en kun je langs de informatiestand of meer te weten te komen over Keti Koti. ‘s Avonds kan er gedanst worden met de LDE Tribute to Lucky Dube.

Museum aan der Aa
In het Museum aan der Aa is er muziek, poëzie, dans, spoken word, kinderkunst en heri heri ( Surinaams eenpansgerecht) en zijn er talks.

Forum Groningen
In het Forum kun je gratis naar de film. Van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts kun je gratis naar documentaires en films die allemaal in meer of mindere mate in relatie tot ons slavernijverleden staan.

Universiteitsmuseum
Drie tentoonstellingen omtrent slavernij en het koloniale verleden van Nederland zijn te zien in het Universiteitsmuseum.

SPOT/ De Oosterpoort
’s Avonds wordt in de entreehal van SPOT/De Oosterpoort de afschaffing van de slavernij gevierd met spoken word, theater, muziek en dans. Zo zal stadsdichter Myron Hamming voordragen, kun je genieten van lekkere hapjes en drankjes en dansen op de beats van DJ Lowpro.

Le petit théatre
Sharon Doelwijst verzorgt hier  liedjes en gedichten van het programma Free as a bird.

Alle Bitterzoet Erfgoed-tentoonstellingen in de stad gratis te bezoeken: in de Akerk, het GRID Grafisch Museum, Groninger Museum, Museum aan de A en in het Universiteitsmuseum.

Keti Koti Groningen is grotendeels gratis te bezoeken. Voor de programma's in Forum Groningen, SPOT/De Oosterpoort, Le Petit Théâtre en het avondprogramma in de Akerk moet je wel reserveren. Check daarvoor de website van de desbetreffende locatie.

Kijk voor het blokkenschema op de website van Bitterzoet Erfgoed.