Cultuur & Uitgaan

Blind Date in Groningen: musical comedy in Martiniplaza

In Martiniplaza is vrijdag 25 november een musical te zien over  ‘de wondere wereld van het daten’. "Blind Date" gaat over Bob en Jenny. Ze zijn al een tijdje single en het lukt maar niet om iemand te vinden en daarom schrijven ze zich bij het Datingbureau dat Blind Dates organiseert. En dat is natuurlijk hét ingrediënt voor allerlei hilarische ontwikkelingen.


Leestijd: 1 minuut

Blind Date in Groningen: musical comedy in Martiniplaza
Blind Date in Groningen: musical comedy in Martiniplaza

Musicalcomedy is een genre dat niet heel vaak ten tonele wordt gevoerd. Daarom vinden Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen het ook zo enorm leuk om straks met Blind Date de theaters in te gaan.

“Blind Date is een nieuwe Nederlandse musical en speciaal voor ons geschreven”, trapt Brigitte Heitzer af. “Het is ook heerlijk om samen met Freek, Sanne en regisseur Joep Onderdelinden aan het stuk te sleutelen. We hebben echt een inbreng. Dat is toch echt anders bij een stuk wat al helemaal vast staat of waaraan je niks meer mag veranderen.”

Freek vult aan: “Ik sta dit seizoen in Blind Date en Les Miserables. Die afwisseling van een nieuw stuk en een bestaande voorstelling vind ik erg fijn.” Sanne is blij met deze werkwijze. “Alles is bespreekbaar. Het is heel tof en vernieuwend geschreven maar door onze inbreng wordt deze voorstelling ook echt van ons”, zegt Sanne.

“Dat het comedy is maakt het natuurlijk best spannend want hoe gaat het publiek straks reageren”, zegt Sanne. “Dat weet je pas als je het theater in gaat. En dan is er ook nog het verschil tussen de noordelijke provincies en de zuidelijke provincies” “De zuidelijke provincies hebben de naam stil te zijn maar dat is helemaal niet waar hoor”, lacht Brigitte die oorspronkelijk uit Limburg komt. “Het is altijd heel spannend hoe een grap valt. Het is echt een genre apart. Musicals als Diana en Evita zijn toch meer beschouwend. Met comedy heb je meer interactie met het publiek”, aldus Brigitte.

Blind Date is tot en met 23 december te zien in de Nederlandse theaters. Op vrijdag 25 november is de voorstelling te zien in Martiniplaza in Groningen. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten via www.martiniplaza.nl. Kijk voor meer info op wwwblinddate.one

(Foto boven: Annemieke van der Togt)