Cultuur & Uitgaan

Campagne: studenten moeten bus uit, en op de fiets

Studenten moeten zoveel mogelijk de fiets pakken om naar les of college te gaan, in plaats van in de bus te stappen. Groningen Bereikbaar en de Groningse onderwijsinstellingen zijn maandag met een campagne gestart om dat te bereiken.


Leestijd: 1 minuut

“Bushaltes Groningen moeten rookvrij worden”
“Bushaltes Groningen moeten rookvrij worden”

Veel scholieren en studenten reizen regelmatig met het OV. Door de coronacrisis en de verplichte 1,5 meter afstand is er minder plek in treinen en bussen. Bovendien is het dragen van een mondkapje op dit moment verplicht. De fiets kan voor veel studenten en scholieren een goed en gezond reisalternatief zijn, vinden de organisaties.

Met de Bikefree-campagne brengen Groningen Bereikbaar en de onderwijsinstellingen het gebruik van de fiets onder de aandacht. Met verschillende acties stimuleren zij studenten en scholieren om vaker de fiets te pakken.

De campagne start op social media met een fotochallenge, waarbij studenten en scholieren die op de fiets komen en daar een mooie foto van maken, een prijs kunnen winnen. Daarnaast is Groningen Bereikbaar bezig met een e-bike-probeeractie. Meer informatie over de acties is te vinden op www.bikefree.nl.

Om drukte in het openbaar vervoer te voorkomen, werden eerder al de lesroosters aangepast en werd er digitaal onderwijs ingevoerd.