Cultuur & Uitgaan

Campus Trail 2024 geeft een kijkje in de gloednieuwe Feringa Building

Op vrijdag 13 september staat de Campus Trail weer op het programma. Dit jaar gaat deze 6,4 kilometer lange ‘funrun’ op de Zernike Campus voor het eerste langs de gloednieuwe Feringa Builing.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Samuel Alexander Slávik
Foto | Samuel Alexander Slávik

De Campus Trail biedt deelnemers een bijzondere kans om de gebouwen op de Zernike Campus te bekijken. De Feringa Building is daar dit jaar een van. Het gebouw is het nieuwe onderkomen van de faculteit Science & Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. Het gebouw draagt de naam van Nobelprijswinnaar dr. Ben Feringa.

Het hardloopevenement gaat dit jaar van start bij de SE Factory. De afgelopen jaren is SE Factory uitgegroeid op Campus Groningen tot een bedrijf met een eigen locatie, waar de productie en doorontwikkeling van de EMDR-kit centraal staat. De EMDR-kit is bedoeld om EMDR-therapeuten tijdens de behandeling te ondersteunen

De komende tijd worden de andere gebouwen die onderdeel zijn van de Campus Trail bekendgemaakt.

Campus Trail

De Campus Trail is een initiatief van Campus Groningen in samenwerking met Bedrijvenvereniging WEST, SE Factory, Lode Holding, ACLO, het Sportcentrum RUG/Hanze en Hanze Instituut voor Sportstudies. De Campus Trail wordt uitgevoerd door Paul van Put Events.

Belangstellenden kunnen zich uiterlijk woensdag 4 september inschrijven via de site van Campus Groningen (https://campus.groningen.nl/campus-trail-2024).