Cultuur & Uitgaan

Chef van Het Pomphuis gaat koken bij Van der Valk Hoogkerk

Een opmerkelijke samenwerking in de horeca. De chef van restaurant Het Pomphuis in Groningen, Tim Ringers, en zijn medewerkers gaan koken in de keuken van Hotel Van der valk Groningen-Hoogkerk. Dit exclusieve ‘fine dining’ arrangement is voor iedereen te boeken op vrijdag 27 en/of zaterdag 28 november aanstaande.


Leestijd: 1 minuut

Chef van Het Pomphuis gaat koken bij Van der Valk Hoogkerk
Chef van Het Pomphuis gaat koken bij Van der Valk Hoogkerk

Het arrangement bestaat uit een overnachting in een comfortabele kamer, uitgebreid ontbijt, flesje bubbels op de kamer, 6-gangen diner van Tim Ringers en een wijnarrangement (ook alcoholvrij) vanaf 154,50 per persoon op basis van twee personen per kamer. Uiteraard geheel conform de RIVM-richtlijnen.

Onzekere tijden
‘Dit is een geweldige kans voor beide bedrijven!’, zo meldt Jan Bas van Aalderen namens Het Pomphuis. ‘Voor het zojuist geopende restaurant van Museum-café Het Pomphuis is het zelfs een redding. De verplichte sluiting van restaurants door het Coronavirus, blijkt tot nu toe desastreus voor nieuwe bedrijven in de horeca. Geen omzet in (vergelijkbare periode) 2019 geeft namelijk geen recht op tegemoetkoming vanuit de overheid.

Alle vergoedingen en regelingen worden bepaald naar de omzetcijfers uit 2019. Nieuwe bedrijven hebben deze nog niet en kunnen dus niet het vereiste omzetverlies aantonen. Wel zijn er vaste lasten, zoals huur en lonen, waarvoor (naast de kosten van de investeringen) contracten zijn getekend. KHN (Koninklijke Horeca Nederland) strijd hard voor, ook, deze bedrijven, maar daar komt maar geen duidelijkheid over’.

Gedeelde keuken
Stijn Langebeek, eigenaar van Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk nam contact op met de mannen van Het Pomphuis. De chefs van beide bedrijven hebben reeds kennis gemaakt en de meters in de waanzinnige keuken zijn al verdeeld voor deze bijzondere avonden eind november. Ook al mag het Van der Valk hotel zijn deuren open houden voor hotelgasten, het aantal kamerreserveringen is flink afgenomen.

De deuren van Restaurant Groen en de Bar/Brasserie zijn, net als de deuren van het Pomphuis, gesloten voor niet-hotelgasten. 'Er is een creatieve en ondernemende geest nodig om deze tijden door te komen. Met behoud van zoveel mogelijk banen en zo min mogelijk problemen voor de leveranciers in de horeca. Samenwerken kan hierin het verschil maken!', aldus Van Aalderen.