Cultuur & Uitgaan

Cinekid in het Forum, het leukste uitje in de herfstvakantie

Kom in de herfstvakantie van 17 tot en met 21 oktober naar het Forum, beleef de beste films, doe mee met de coolste workshops en ontdek het Cinekid Lab: onze digitale speeltuin vol installaties en games, dit keer verspreid door het hele Forum! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.


Leestijd: 1 minuut

Cinekid in het Forum, het leukste uitje in de herfstvakantie
Cinekid in het Forum, het leukste uitje in de herfstvakantie

De mooiste kinderfilms

Cinekid staat al jaren garant voor de beste kinderfilms. Ook deze editie is er weer van alles te smullen. Bijvoorbeeld de kinderkomedie Lucy Goes Gangsta over braverik Lucy die om de ijszaak van haar ouders te redden een bank wil beroven. Of het voor 'Beste Kinderfilm' genomineerde Stoere Frans over Frans – de kleinste van de klas – die de adviezen van influencer Hank wil opvolgen om een echte kerel te worden. Ook kunnen bezoekers naar het spannende Nachtwoud, waarin twee vrienden naar aanleiding van mysterieuze aantekeningen op een gevaarlijke tocht gaan naar een grot in de bergen. Vele films, een VR-bios, shorts – vijf dagen lang jezelf onderdompelen in de bios.

Cinekid Lab en mini-workshops

Naast achterover leunen in de bios is er ook heel veel te doen tijdens Cinekid. Er is een Duckstad tekenworkshop, een workshop kostuums maken van karton, een DJ-workshop, een stage fighting (leer vechten zoals in de film) en een stop-motion workshop. En als kers op de taart is er het Cinekid Lab, een digitale speeltuin verspreid door het Forumgebouw, met een keur aan speelse, interactieve installaties en games.

Cinekid in Forum Groningen

Maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober

Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen

Informatie over programma en kaartverkoop vind je op forum.nl