Cultuur & Uitgaan

Circulaire modeshow in Forum Groningen als kick-off Week van het Afval

Als aftrap van de Week van het Afval treedt The Troep Troup Tribe aanstaande woensdag 27 oktober op in het Forum Groningen. De groep kunstenaars, docenten en studenten Art&Design van het Noorderpoortcollege zal om 11:00 de trappen van het gebouw afdalen in zelf ontworpen circulaire outfits. Daarmee bieden ze een interessant beeld op hoe we tegen afval aan kunnen kijken.


Leestijd: 1 minuut

Circulaire modeshow in Forum Groningen als kick-off Week van het Afval
Circulaire modeshow in Forum Groningen als kick-off Week van het Afval

Troep Troup Tribe
De groep zet zich in om het bewustzijn op duurzaamheid te vergroten met hun circulaire, duurzame kunstprojecten. Eerder vroeg de groep met projecten al aandacht voor onder meer het wereldwijde plasticprobleem- en fair fashion. Deze woensdag dalen de studenten om 11:00 de trappen van het gebouw af in hun De presentatie van dit optreden is in handen van Lara Harbers en wethouder Glimina Chakor.

Week van het Afval
Met de kick-off in het Forum gaat de Week van het Afval van start. Een week waarin inwoners van de gemeente Groningen gevraagd wordt naar hun mening en ideeën rond het thema afval en een week die inspiratie moet geven om anders met afval om te gaan. Om het gesprek aan te gaan trekt een mobiele afvalbak de wijken in, wordt samen met raadsleden zwerfvuil opgeruimd en vindt er een talkshow plaats in het Forum tijdens de eerste avond van Let’s Gro, op 5 november.

Van afval naar grondstof
Het optreden vormt een manier om de aandacht te vestigen op meer hergebruik van waardevolle grondstoffen. De gemeente wil namelijk een gemeente zijn waarin zo weinig mogelijk huishoudelijk afval ontstaat en waarin het afval dat wel vrijkomt, op de meest hoogwaardige wijze weer wordt hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Recente ontwikkelingen rondom grondstofschaarste, zoals staal, hout en papier, onderstrepen nog eens extra de noodzaak hiervan.