Cultuur & Uitgaan

Competities met Donar en Lycurgus worden zeer waarschijnlijk ook stilgelegd

Basketbalclub Donar, volleybalclub Lycurgus en alle andere semi-professionele sportclubs komen de komende vier weken zeer waarschijnlijk niet in actie. De landelijke competities worden allemaal tot zeker 11 november stilgelegd en dat geldt dus ook voor de eredivisies in het basketbal en volleybal.


Leestijd: 1 minuut

Vrijwel meteen na de persconferentie van het kabinet viel al te lezen dat er boven de 18 alleen in individueel verband mag worden gesport. Voor teamsporten werd alleen een uitzondering voor het betaalde voetbal genoemd. Ook de topsporters op het nationale trainingscentrum Papendal (mogelijk met Olympische status) mogen blijven sporten. 

Op de NOS bevestigt sportkoepel NOC*NSF in naam van directeur Gerard Dielessen dat alle nationale competities eruit gaan. “De teamsporten worden hard getroffen. We hebben er echt hard voor gelobbyd”, zegt hij. 

Basketbalclub Donar heeft het nieuws nog niet bevestigd. Zij hadden tot 11 november nog vijf wedstrijden op het programma staan, waarvan drie in de eigen MartiniPlaza. Zondag stond de topper uit tegen Zwolle op het programma.

Volleybalclub Lycurgus bevestigt het nieuws al wel. Ook zij zouden vijf wedstrijden spelen in deze periode. Coach Arjan Taaij reageert berustend. "Ergens wisten we natuurlijk dat dit kon gebeuren. Kijk we kunnen gelukkig gewoon trainen, maar wel rekening houden met de maatregelen. Maximaal vier mensen op een veld. We zullen heel creatief moeten zijn om ons sportieve programma zo in te richten om conditioneel zo goed mogelijk in orde te blijven. Misschien gaan we dingen doen waar we anders niet aan toe komen. Meer nadruk op fysiek of technisch een aantal dingen oppakken."

https://twitter.com/LycurgusVolley/status/1316100919768109056