Cultuur & Uitgaan

Culturele instellingen sluiten de deuren

Zowel het Forum Groningen als het Groninger Museum zijn vanaf vrijdag dicht. Beide instellingen volgen daarmee de richtlijnen van het RIVM. Ook het Scheepvaartmuseum en GRID houden de deuren gesloten tot en met 31 maart. MartiniPlaza, De Oosterpoort en Stadsschouwburg laten weten dat events die tussen nu en 31 maar zouden plaatsvinden, worden afgelast en waar mogelijk verplaatst.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groninger Museum
Foto | Groninger Museum

Forum Groningen

Het is nog onduidelijk of losse delen van het Forum volgende week wel open kunnen. Fourm-directeur Dirk Nijdam denkt dan aan het openen van filmzalen met een maximumcapaciteit van 15 tot 20 mensen. Ook wordt nog gekeken of andere kleinere programmaonderdelen wel door kunnen gaan. Daarbij wordt gedacht aan kleinere lezingen. Daar moet echter nog een besluit over worden genomen.

Een extra vakantie zit er voor het personeel niet in. Medewerkers worden ingezet voor schoonmaakklussen of andere klussen in het gebouw.

MartiniPlaza

De maatregelen van het kabinet zorgen ervoor dat MartiniPlaza alle evenementen met meer dan honderd bezoekers moet schrappen. De woonbeurs Wonen&Co, die vrijdag open zou gaan, moet worden afgebroken. “De gevolgen voor ons zijn enorm groot. Dit is voor MartiniPlaza de drukste periode van het jaar”, aldus woordvoerster Annerie Knol.

MartiniPlaza probeert theatervoorstellingen en concerten zoveel mogelijk te verplaatsen naar een andere datum. “Voor zover dat lukt. Op een gegeven moment zit de agenda ook gewoon vol”, zegt Knol. 

De maatregelen zijn afgekondigd tot 31 maart. Ook in april is het voor Plaza een drukke maand. “Juist in deze maanden gebeurt er veel in het complex. De financiële gevolgen zijn voor ons dus ook heel groot.” 

Iedereen die kaartjes heeft gekocht voor een voorstelling in het theater wordt door MartiniPlaza persoonlijk bericht over een nieuwe datum of restitutie van de kaarten.

Groninger Museum

Het Groninger Museum sluit tot sowieso 31 maart de deuren. Alle evenementen van het museum die in deze periode gepland stonden worden afgelast. Ook de openingsdag van de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding op 14 maart gaat niet door.