Cultuur & Uitgaan

De drie beste online dating sites van Nederland

Heb je Tinder uitgespeeld en wordt het tijd voor wat nieuws? Geen probleem! Er zijn namelijk ontzettend veel online dating sites en apps die je kunt proberen. Voor een app kun je op datingappkiezen.nl kijken om een applicatie uit te kiezen die geschikt is voor jou, terwijl datingsitekiezen.nl gebruikt kan worden voor dating sites. Daarnaast zou je ook een van de drie onderstaande platformen kunnen inzetten.


Leestijd: 1 minuut

De drie beste online dating sites van Nederland
De drie beste online dating sites van Nederland

De app genaamd Happn houdt jouw locatie bij via de GPS van de telefoon, wat mogelijk enigszins negatief klinkt. Toch is dit eigenlijk juist heel positief, aangezien je naderhand mensen kunt swipen die je tijdens de dag bent tegen gekomen. Dit is dus voornamelijk handig als je mensen wilt daten die uit jouw eigen omgeving komen. De app is nog niet heel erg bekend bij het grote publiek, momenteel gebruiken dan ook met namelijk jongere mensen Happn. Bovendien is het platform aan het begin gratis, voor de eerste 10 likes hoef je namelijk niet te betalen. Daarna betaal je tussen de 10 en 20 cent.

Paiq is oorspronkelijk ontwikkeld door studenten, de doelgroep van deze site is dan ook relatief jong. Het is bovendien voornamelijk populair in een paar steden in Nederland, waaronder Groningen en Enschede: typische studentensteden dus. De site maakt gebruik van een speciaal matchingsysteem waarbij een vragenlijst worden gebruikt. Foto’s worden bovendien pas tijdens het chatten met de ander onthuld. Paiq heeft een gratis lidmaatschap, wat natuurlijk altijd een voordeel is. Daarnaast heeft het nog meer opties voor 9,50 euro per maand.

Een site die al wat bekender en populairder is in Nederland is natuurlijk Lexa. Voordat Tinder zo groot werd, was Lexa één van de populairste online dating sites van ons land. De doelgroep van het platform is dan ook wat ouder, onder meer hierdoor maak je op Lexa meer kans op een serieuze relatie dan andere platformen. Een andere reden hiervoor is dat je moet betalen voor een lidmaatschap, dit kost maar liefst 25 euro of meer per maand. Het publiek is dus wat ouder en op zoek naar een serieuze relatie. Elke dag krijg je een e-mail van de site waarin staat wie je profiel heeft bezocht.