Cultuur & Uitgaan

De Magische Poort: projecten voor jongeren

Op zondag 13 december organiseert de Magische Poort haar eerste activiteit voor jongeren. Het gaat om een Fifa-toernooi in het pand van het Cursus Centrum de Poort aan de Friesetraatweg 31 te Groningen. Jongeren van 13 tot en met 23 jaar mogen gratis meedoen. Begin volgend jaar staan er nog eens vier projecten op de agenda, waaronder yoga en klankschaal meditatie. Alle activiteiten zijn speciaal voor jongeren.


Leestijd: 2 minuten

De Magische Poort: projecten voor jongeren
De Magische Poort: projecten voor jongeren

De Magische Poort organiseert activiteiten die zich richten op zaken waar jongeren mee te maken hebben, en die hen helpen te reflecteren.

De Mind power groep

Deze groep wordt ontwikkeld vanuit het idee dat een positieve mentale kracht belangrijk is voor bijna alles. Net zoals gezond eten, slapen en bewegen. De Magische Poort probeert dit op een holistische manier te bereiken door het aanbieden van onder andere meditatie, ademhalingsoefeningen, sporten en het voeren van gesprekken met elkaar. Hierin zal het gaan over voor jezelf opkomen, positief denken, plannen, doelen voor jezelf zetten en jezelf leren zijn. Het delen van je bevindingen is hierin een belangrijk aspect.

Klankschaal meditatie

Het idee dat klank en geluid gezond is voor lichaam en geest bestaat al heel lang. Het is vooral helend om een lichaam wat uit zijn evenwicht is, terug in balans te brengen.

Zeker wanneer je in het dagelijks leven erg druk bent en/of veel stress ervaart, zal je een directe diepe ontspanning voelen, en verlichting van stress en stress gerelateerde klachten merkbaar zijn. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

Yoga voor jongeren.

Yoga voor jongeren is sportief en dynamisch, ontspannend en rustgevend. Yoga is verbinding. Verbinding tussen lichaam, gevoel en denken. Net als volwassenen hebben jongeren baat bij Yoga. Het ondersteunt ze in hun fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling.

Als jongere val je in de yoga een beetje tussen wal en schip. Je bent te oud om aan kinderyoga te doen en in een yogales voor volwassenen voel je je ook niet helemaal op je plek. Jongerenyoga geeft jongeren de mogelijkheid om samen met andere leeftijdsgenoten de yogavorm te doen die bij hen past.

Gespreksgroep

De coronacrisis heeft een enorme impact op het leven en de toekomst van jongeren, en daarom vindt de Magische Poort het belangrijk om hen zelf aan het woord te laten.

De Magische Poort gaat graag samen met geïnteresseerde jongeren op zoek naar een duurzame oplossing om de samenleving anders in te richten.

https://magischepoort.nl/