Cultuur & Uitgaan

De Noorderlingen zoekt... Noorderlingen! Jonge Stadjers van 14 en 15 jaar gezocht die kennis willen maken met theater


Leestijd: 1 minuut

Als jonge Noorderling heb je vele illustere voorgangers die uitstekend terecht zijn gekomen in de theater- en filmwereld nadat ze het ‘rovershol’ der Noorderlingen verlieten.

Wij hebben nog een beperkt aantal plaatsen bij de komende audities op zaterdag 12 juni voor jonge, gedreven theatergekken tussen 13 en 16 jaar oud.

Een auditie is eigenlijk een soort workshop. In een klein groepje krijg je les van docenten en spelers van De Noorderlingen. Twee keer twee uur samen oefeningen doen en toneelspelen. Het kan zijn dat je van tevoren een klein stukje tekst uit je hoofd moet leren. Je hoeft dus niet een Idols-achtig optreden voor te bereiden. Gemakkelijke kleren en een uitgeslapen hoofd zijn voldoende.

Tijdens de workshop kijken de docenten naar de mogelijkheden die elke kandidaat heeft. Spontaan reageren, creatief zijn en je fantasie gebruiken is belangrijk. Ook kijken we hoe je met de groep samenwerkt en hoe het is gesteld met je discipline en doorzettingsvermogen.
Wil je meedoen en ons versteld laten staan, vul direct het aanmeldingsformulier in via http://www.denoorderlingen.nl/. Mocht je iemand kennen voor wie dit een prachtige mogelijkheid zou zijn, vertel het door!

Hoort, zegt het voort: De Noorderlingen zoekt… Noorderlingen!

De Noorderlingen is al 25 jaar dé plek voor jonge bevlogen theatergekken in het noorden.
De Noorderlingen is een combinatie van een theatervooropleiding en een productiehuis voor professioneel jongerentheater. De Noorderlingen geeft lessen en trainingen aan jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Daarnaast maakt De Noorderlingen theater dat met beide voeten geworteld is in de maatschappij. Onze voorstellingen worden geregisseerd door professionele regisseurs en gespeeld door de jongeren uit de Productiegroep.