Cultuur & Uitgaan

De opera Cavalleria Rusticana op het Groninger Hogeland

Direct al bij zijn première in 1890 in Rome was de Cavalleria een doorslaand succes. Het publiek was laaiend enthousiast en het applaus aan het eind hield niet meer op. Nu, 132 jaar later, heeft de dramatische en met veel inspiratie gecomponeerde muziek nog niets aan zeggingskracht verloren. Het is een fantastische opera en qua verhaal ook nog perfect passend bij de locatie. Cavalleria Rusticana (vrij vertaald: “Liefde, ontrouw en eer op het platteland”) speelt in een boeren gemeenschap en bij deze productie, anders dan bijvoorbeeld in een schouwburg, zit je als publiek er bovenop, oog in oog met de zangers, zodat je alles meekrijgt.


Leestijd: 1 minuut

  • Wat hebben we genoten! Onze complimenten, voor de vindingrijke regie, de prachtige cast, het creatieve gebruik van de sfeervolle plek…..
  • Deze voorstelling overtuigde ons helemaal, juist mis­schien omdat het er niet duimendik bovenop lag, alle emoties waren geloofwaardig en daardoor ontroerend. We hebben echt een geweldige middag gehad……
  • We vinden het verbluffend hoe jullie zoiets voor elkaar weten te krijgen. Fantastische zangers en orkest, heel mooi aangekleed en een voortreffelijke regie, die we beter vonden dan bij de Nederlandse Opera in Amsterdam…..

Solisten:

Irene Hoogveld – Santuzza

Eric Reddet – Turiddu

Martijn Sanders – Alfio

Stina Åkerberg – Lola

Lucia Meeuwsen – Mamma Lucia

koor & orkest

                Regie:

Brigitte Odett

                Dirigent:

Peter Bogaert

Data & tijden: 

vr 13/5, 20.00uur

za 14/5, 20.00uur

zo 15/5, 15.00uur

Plaats: De Buitenhof, Ter Laan 17, Bedum

Entree: 40,- / 20,- (jonger dan 25)

Informatie & tickets: www.operaophethogeland.nl

Bekijk de trailer op: https://youtu.be/hMmYAoDDXdI