Cultuur & Uitgaan

Disney-animator Mark Henn als special guest bij Forum Groningen

De beroemde Disney-animator Mark Henn aan het werk zien en een masterclass van hem volgen? Dat kan! Speciaal voor de expositie Disney – Telling Timeless Stories en animatiefestival Framed komt deze legendarische tekenaar van de Walt Disney Animation Studios naar Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Mark Henn heeft meer dan 40 jaar ervaring en werkte mee aan klassiekers als The Little Mermaid, Aladdin, Beauty and the Beast, The Lion King, Pocahontas, Mulan, The Princess and the Frog, Zootopia en Moana. Hij was onder andere de hoofdtekenaar van Mulan, de jonge Simba en Prinses Tiana.

Masterclass, talk en live-tekenen
Vrijdag 2 juni vertelt Henn als een van de sprekers tijdens de Framed Industry Day in de Rabo Studio over zijn werk in de animatiewereld. Zaterdag 3 juni geeft de top-animator acte de présence door live te tekenen op het Cameraplein (op de vierde verdieping). De tekensessie is voor bezoekers van Forum Groningen ook te volgen op de grote LED-wall. Aansluitend geeft Mark Henn een masterclass in de Rabo Studio. De voertaal van de talk en masterclass is Engels. 

Disney – Telling Timeless Stories 
Tot en met 10 september biedt de expositie Disney – Telling Timeless Stories in Forum Groningen een uniek kijkje in het archief van de Walt Disney Animation Studios. In het jaar dat Disney 100 jaar bestaat, is een klein deel van het reusachtige archief in deze expositie te bewonderen met ruim 300 originele schetsen, schilderijen en concept- en animatietekeningen en aangevuld met filmfragmenten. In de familie-expositie is ook werk van Mark Henn te zien, waaronder een animatietekening van Ariel voor De Kleine Zeemeermin (1989) en een concepttekening van Tiana voor De Prinses en de Kikker (2009).

Sinds de opening op 22 april hebben ruim 10.000 bezoekers een bezoek aan de Disney-expositie in Groningen gebracht.