Cultuur & Uitgaan

Dit jaar geen gewone intocht van Sinterklaas

Er komt dit jaar geen gewone intocht van Sinterklaas. Dat meldt de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVV). “De huidige coronacrisis maakt de intocht, waar zeer veel mensen op afkomen, niet verantwoord”, aldus de KVV.


Leestijd: 1 minuut

Dit jaar geen gewone intocht van Sinterklaas
Dit jaar geen gewone intocht van Sinterklaas

Volksvermaken organiseert sinds 1947 de intocht van Sinterklaas en z’n gevolg in de Stad Groningen. Na de aankomst per schip en de rijtoer door de binnenstad volgt de ontvangst op het Stadhuis door de burgemeester van Groningen. De vereniging ziet dit voor het komende jaar niet zitten. Het is ondoenlijk om de geldende anderhalvemeternorm te handhaven.

“Maar: Sinterklaas komt natuurlijk wel naar Groningen”, laat KVV weten. “Volksvermaken laat die gebeurtenis niet ongemerkt voorbijgaan.” De vereniging komt later met meer informatie over hoe de Sint in Groningen welkom wordt geheten. 

Gemeente wacht landelijke richtlijn af
De gemeente Groningen had eerder al laten weten het landelijke advies rondom sinterklaasintochten af te wachten. Normaal gesproken moet Volksvermaken als organisator een vergunning aanvragen voor de intocht van de Goedheiligman. Met het schrappen van de grote intocht wordt daar nu al op vooruitgelopen.