Cultuur & Uitgaan

Eerste editie Glorious Fight Events in Martiniplaza

Op zaterdag 20 november vindt in Martiniplaza de eerste editie plaats van het vechtsportgala Glorious Fight Events, voorheen bekend als Glorious Heroes. Vanaf 14:00 uur ‘s middags tot laat in de avond worden bezoekers in Groningen getrakteerd op vele gevechten met als hoogtepunt een spannende wereldtitelgevecht en een superfight. Er worden zo'n 3.000 toeschouwers verwacht.


Leestijd: 1 minuut

Eerste editie Glorious Fight Events in Martiniplaza
Eerste editie Glorious Fight Events in Martiniplaza

De strijd om de wereldtitel onder de 61 kilogram gaat tussen Rida Bellahcen en Muhammed Simsek, de twee grootste talenten die in deze klasse op dit moment rondlopen. De superfight van de avond wordt gevochten tussen Robin Ciric, wereldkampioen van Enfusion, en Dominik Bereczki, wereldkampioen WKF. Naast deze twee gevechten van wereldklasse betreden ook tientallen lokale helden de ring. 

MartiniPlaza was altijd de thuishaven zijn van Glorious Heroes, en zal dat ook zijn voor Glorious Fight Events. Het doel van het evenement is om nieuwe en bestaande talenten een professioneel podium te geven en tegelijkertijd de regio op de kaart te zetten op het gebied van vechtsportevenementen van hoge kwaliteit waar show en entertainment niet ontbreken.

Organisator Anton Schut: “We zijn trots dat we ons hoofd in de afgelopen coronaperiode boven water hebben weten te houden en dat we met deze 13 A-partijen en 1 MMA-partij een dijk van een matchmaking hebben weten neer te zetten. Minstens zo belangrijk om te vermelden is dat we ook beretrots zijn op de vele lokale partijen voor wie we gastheer zijn. Zij maken deze dag grotendeels mogelijk!”