Cultuur & Uitgaan

Eindelijk weer een volwaardig IFFR in Groningen, programma bekend

Woensdag 1 februari start het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen. IFFR in Groningen is dé kans voor filmliefhebbers om meer dan 50 van de grootste en meest langverwachte films van het komende jaar alvast op het grote scherm te zien. De satellieteditie van een van de grootste filmfestivals van Europa vindt tot en met zondag 5 februari plaats. Na twee jaar zonder festival wordt Forum Groningen eindelijk weer omgedoopt tot een waar filmwalhalla.


Leestijd: 1 minuut

Eindelijk weer een volwaardig IFFR in Groningen, programma bekend
Eindelijk weer een volwaardig IFFR in Groningen, programma bekend

Programma IFFR in Groningen

IFFR in Groningen presenteert vijf dagen lang van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat een uiteenlopend filmprogramma. Titels om naar uit te kijken zijn: The Whale, de nieuwe film van Darren Aronofsky, Munch, caleidoscopische film over schilder Edvard Munch (openingsfilm in Rotterdam), Something You Said Last Night, debuut van filmmaker Luis De Filippis die millennial angst en de nuances van familiedynamiek met warmte en tederheid verkent.

Binnen het programma wordt een aantal thema’s uitgelicht. Zo is er een sectie voor jong en opkomend filmtalent en voor nieuw werk van gevestigde filmmakers. Het complete IFFR in Groningen-programma is te vinden op forum.nl/iffr.

Regisseurs en inleiders

Bij een flink aantal films zijn regisseurs aanwezig voor een Q&A na afloop van de films, of als gast bij een van de gratis IFFR talkshows. Onder hen zijn Aaron Rokus, regisseurs van de Nederlandse openingsfilm Goodbye Stranger, Nafiss Nia, regisseur van Die Middag en Romy van Heugten, regisseur van Camouflage  Alle Q&A’s en inleidingen zijn te vinden op forum.nl/iffr.

Early bird tickets

Kaarten voor alle films van IFFR in Groningen zijn vanaf woensdag 25 januari 9.00 uur verkrijgbaar via forum.nl/iffr en aan de balie in Forum Groningen. Van woensdag 25 januari 09.00 uur  t/m vrijdag 27 januari 23.55 uur kan men profiteren van de speciale Early Bird-prijs van € 10,00 (in plaats van het festivaltarief van € 12,50)

International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen
Woensdag 1 t/m zondag 5 februari (programma bekend 19 januari 9.00 uur, start kaartverkoop 25 januari 9.00 uur)
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
forum.nl/iffr