Cultuur & Uitgaan

EM2 showcase tijdens ESNS

In het derde weekend van januari is Groningen niet het epicentrum door aardbevingen maar van andere trillingen veroorzaakt door live muziek uit heel Europa. EM2, hét onafhankelijke podium van Groningen, kan dan natuurlijk niet achterblijven. EM2 komt met een veelzijdige programmering. Deels gratis toegankelijk, deels in samenwerking met  Eurosonic Noorderslag.


Leestijd: 2 minuten

EM2 showcase tijdens ESNS
EM2 showcase tijdens ESNS

Op 19 januari nemen Rens, Jaïr & Ome Uncle met Honing Records de EM2 over. Een energieke hiphop avond waar 6 onafhankelijke acts (3 Groningse en 3 Amsterdamse) de frisse wind binnen de hiphop presenteren. Op het program: Never Been to Berlin, Northen Lights, Alexander Moto, Hessel Du Mark en Jong Louis.  Naast deze 6 acts zijn er gast performances van o.a. Spacekees en Roellie Vuitton. Om zo de nieuwe en de oude garde, de energie uit Amsterdam en Groningen én de elektronische kant van hiphop met elkaar samen te laten smelten.

Op de vrijdag 20 januari is het aan 3 talentvolle bands van eigen bodem. De avond begint met  The Samuals, groovende indie-rock aangedikt met gitaar solo’s. Fiona Jane Pop gaat van serene, ingetogen indiepop, via melodieuze bluesy-garage, naar overdonderend drone-punky-noise-geweld. Afsluitend de meme-electro-hemel/hel van Druiprek: Energieke en knotsgekke RAVE act met analoge synthesizers.

Op de zaterdag 21 januari vindt de afterparty van Noorderslag plaats in EM2. Een nieuwe zet vanuit de organisatie. Aangezien Noorderslag relatief vroeg is afgelopen kan het feestje nu elders worden voortgezet. Met op het programma niet de minste: House legende Joost van Bellen komt samen met DJ St. Paul de “Love is All” show neerzetten. Deze afsluiter is te bezoeken voor Noorderslag kaarthouders, maar er kunnen hiervoor ook los kaarten worden gekocht. Vanuit de Oosterpoort worden tevens pendelbussen ingezet naar EM2 op het Suikerunie terrein.

Ook goed om te weten: EM2 trapt de week af met “Solar Power Venue” op woensdag 18 januari. Op deze dag geeft EM2 een toelichting op de zonnepanelen mét accu opslag die in gebruik wordt genomen. Hiermee is EM2 het eerste Nederlandse, en zelfs Europese podium  dat grotendeels op zelf opgewekte zonne energie zal draaien. Wat uniek aan dit project is, is de inzet van een accu pakket. Zoals vele podia gebruikt EM2 vooral energie als de zon onder is. Dit wordt opgevangen met de accu’s die overdag worden geladen.

18 januari // v.a. 17.00 – Solar Power Venue Cocktail hour – GRATIS ENTREE

19 januari // v.a. 21.00 – Honing Records  – GRATIS ENTREE

20 januari // v.a. 20.00 – EM2 showcase  – GRATIS ENTREE

21 januari // v.a. 23.00 – ESNS @Night  – Noorderslag tickets of losse tickets

EM2, Suikerlaan 6 (op voormalig Suikerunie terrein)

www.em2groningen.nl

Instagram: EM2_Venue

Facebook: EM2 Groningen

Tickets Noorderslag Afterparty: https://shop.paylogic.com/c4e5cac1fb6e4d01a6c5ede46de3dddb/esnsnight