Cultuur & Uitgaan

EM2 stopt als poppodium en wordt omgebouwd als Foodhall met Drive-by

Het muziekpodium EM2 op het Suikerunieterrein sluit de deuren. De coronacrisis zorgt ervoor dat initiatiefnemer Chris Garrit het roer om moet gooien. Om de komende tijd niet stil te zitten is het bedrijfsplan aangepast en wordt er op de 1,5 meter economie ingespeeld. EM2 Venue & Events gaat komende tijd verder als EM2 Good Food.


Leestijd: 1 minuut

Terrassen mogen open maar EM2 blijft dicht
Terrassen mogen open maar EM2 blijft dicht

EM2 wordt vanaf begin mei de ‘Foodhall van het Noorden’ dé plek waar je rechtstreeks (h)eerlijke producten af kunt nemen van boeren en andere lokale leveranciers. Zonder tussenschakel maar rechtstreeks van de bron eerlijke en betaalbare streekgerechten op je bord. Daarnaast zal er Good Fast Food bereid worden. Denk hierbij aan steenoven pizza's en maaltijdsalades die vanzelfsprekend ook gemaakt zijn met regionale producten. Er wordt gezocht naar producten uit Noord Nederland om het assortiment mee te vergroten.

Het buitenterrein zal worden ingericht als ‘drive-by take-away.’ Op een veilige en verantwoorde manier, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen de producten worden afgehaald. Bezorging is natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast zal er op zaterdag unieke programmering zijn. Denk hierbij aan een ‘drive-by festival’, ‘drive-by concerts’, of een ‘drive-by foodfestival.’ Alles ook weer met de nodige veilige onderlinge afstand.

EM2 was een van de grotere muziekpodia in het Noorden. Er waren onlangs zelfs nog plannen voor uitbreiding. Zo zou er een balkon in de zaal komen. Nu er echter tot zeker 1 juni geen evenementen mogen worden georganiseerd, staat het podium helemaal stil 

Voor meer informatie: www.em2groningen.nl