Cultuur & Uitgaan

En de Oscar gaat naar....Groningen!

In de hal van het Forum is voor het eerst in Groningen een heuse, echte Oscar te bewonderen. Dit om te vieren dat The Art of Aardman, de expositie over het werk van de Aardman animatiestudio uit Bristol, is verlengd tot en met 29 augustus.


Leestijd: 1 minuut

En de Oscar gaat naar....Groningen!
En de Oscar gaat naar....Groningen!

De Oscar in de hal van het Forum kregen de mensen van Aardman in 1991 voor hun korte animatiefilm Creature Comforts. Hij blijft tot het einde van de tentoonstellingsperiode in de hal staan.

De internationale expositie The Art of Aardman is verlengd tot en met 29 augustus. De grote tentoonstelling over het werk van de prijswinnende animatiefilmstudio opende in september vorig jaar, maar is als gevolg van de lockdown een halfjaar gesloten geweest.

Bij The Art of Aardman sta je oog in oog met favoriete karakters als Shaun the Sheep en Wallace & Gromit. Je kunt onder meer Gromits beroemde moestuin, de vliegmachine uit Chicken Run en het spectaculaire, vijf meter hoge schip uit The Pirates! Band of Misfits bewonderen.

Museumkaart
Vanaf heropening is het mogelijk om Storyworld, indien gewenst in combinatie met de Aardman-tentoonstelling, gratis met de Museumkaart te bezoeken. Kaarten hiervoor kunnen online worden gereserveerd.