Cultuur & Uitgaan

Familieconcert: Peer Gynt door NNO in Groningen en Stadskanaal verteld door René Groothof (30 april)


Leestijd: 1 minuut

Edvard Grieg maakte er de muziek bij. Peer haalt op en dag iets doms uit in zijn dorpje en slaat op de vlucht. Voor hij weer huiswaarts keert, beleeft hij de wonderlijkste avonturen. Hij ontmoet trollen, belandt in de woestijn, wordt verliefd op de dochter van een sjeik en komt in een hevige storm op zee terecht. Eind goed, al goed natuurlijk. Peer komt heel wat wijzer terug dan hij vertrok. Een schitterend verhaal met sprookjesachtige muziek. Een feest voor jong en oud!

René Groothof
René Groothof studeerde af aan de theaterschool in Amsterdam en maakte vervolgens deel uit van theatergroep Carroussel. Van 1979 tot 1985 speelde hij bij de coöperatieve vereniging het Werktheater.

Met broer Frank vormde hij de Broertjes en samen maakten bovendien ze twee voorstellingen voor volwassenen, ‘Gebroed’, dat werd verfilmd door de NPS en ‘Epifanie’. René Groothof speelde in tv-programma’s voor de jeugd als ‘Max Laadvermogen’, ‘de Freules’, en ‘de Man met de Hoed’, waarvoor hij ook de muziek componeerde.

In 1995 speelde hij de hoofdrol in de Nederlandse film ‘De Vliegende Hollander’. Na een aantal gastrollen bij onder meer Hakim, Theatergroep Carver en B en D, maakte hij vanaf 1999 muziektheater voor alle leeftijden met live muziek. Sinds 2005 maakt Groothof voorstellingen voor het NNO, die duizenden scholieren van de drie hoogste groepen van het basisonderwijs bereiken.