Cultuur & Uitgaan

Fan van kunst in de openbare ruimte? Stem voor de Kunst op Straatprijs

Kunstpunt Groningen heeft tien kunstwerken in de gemeente Groningen genomineerd voor de Kunst op Straatprijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Maand van de Kunst op Straat waarin street art in de stad extra aandacht krijgt.


Leestijd: 1 minuut

In de gemeente Groningen zijn bijna 600 straatkunstwerken te vinden. Ze hangen aan gevels, staan midden in woonwijken of zijn te vinden in parken. Tien van die kunstwerken hebben nu een nominatie ontvangen van Kunstpunt.

Eén van de genomineerde in het werk van Michel Velt aan de Stoepemaheerd in Beijum, een schildering van 150 vierkante meter op de muur. “Tegen een achtergrond van geometrische patronen in oranje en groen, staat een jong kindje in een gele jas met bijpassende regenlaarsjes. Ze houdt haar stepje stevig vast, terwijl haar moeder lachend haar handen uitsteekt. Velt haalde zijn inspiratie uit een gesprek met een moeder en dochter die vroeger in Beijum hebben gewoond,” schrijft Kunstpunt.

Ook de muurschildering van Alletta Jacobs op het Academieplein is genomineerd. Het werk belicht de emancipatiestrijd die Jacobs voerde toen ze in 1871 begon met studeren.

Op de website van Kunstpunt Groningen staan alle genomineerden op een rijtje. Hier kan tot en met 18 juni gestemd worden.