Cultuur & Uitgaan

Festival Hongerige Wolf maakt eerste namen bekend

Festival Hongerige Wolf heeft de eerste namen bekend gemaakt voor de negende editie, die plaatsvindt van 12 t/m 14 juli. In Hongerige Wolf kun je vanuit je luie strobaal kunt genieten van de weidse uitzichten, fijne concerten en bijzondere kunstwerken op locatie. Waar je in de Danssilo onder de sterrenhemel kunt dansen tot in de kleine uurtjes en waar je ’s morgens met een verkwikkende wolvenyoga de dag weer kunt beginnen.


Leestijd: 2 minuten

Festival Hongerige Wolf maakt eerste namen bekend
Festival Hongerige Wolf maakt eerste namen bekend

De Honger is nog niet gestild!
Vorige zomer trapten het festival af met een nieuw podium: ‘de Hongerige Woorden stage’! De Honger bleek na de zomer nog niet gestild en dus zal deze editie weer een nieuwe groep eigenzinnige artiesten de Loods in de tuin van Jan Vogel bestormen! Wat ze gemeen hebben, is dat ze op hun eigen wijze woordkunst & performance combineren.

Zo ontvangt het festival ‘ambtenaar van het huwelijk tussen woord en muziek’, Ard Zacht. En neemt Daan Hafkamp het publiekmee op zijn expeditie door de Nederlandse taal in zijn optreden ‘Aarde aan Daan’. Ook Iris Penning is weer te gast op het podium! ‘Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan’, is het motto van haar nieuwste CD. En daarvoor hoef je in Hongerige Wolf gelukkig niet ver te lopen! Ook Charlotte BeerdaEmily VierthalerLOKI en Lies Jo Vandenhende staan op de line-up.

Daverende concerten
Slecht en goed nieuws! Cashmyra won de POPgroningen Talent Award en daarmee een plek op ons festival. Vanwege buitenlandbezoek kan ze helaas niet komen, maar ze is er wel op de 10 jaar jubileumeditie! Wie dit jaar wel het Schapenveld onveilig komen maken, zijn de heren van Het Kanaal (finalist POPGroningen Talent Award) met hun ruwe Nederpop, de Groningse band Swinder, de electronische live band Umeme en Aafke Romeijn met haar, op haar eigen roman gebaseerde, muziekalbum ‘M’. 

Jonge makers, verse voorstellingen!
Vorig jaar stond theatercollectief de Trans // Missie met hun futuristische voorstelling in de Danssilo, dit jaar maken ze speciaal voor Festival Hongerige Wolf een voorstelling geïnspireerd op het Groningse dorp en de omgeving, exclusief en uniek dus! Ook theatermaakster Kirsten Robben komt deze zomer met een kakelverse voorstelling naar Hongerige Wolf. De mannen van Rake Klappen komen met de familievoorstelling of beter gezegd hun interactieve, theatrale, levende speeltuin ‘Klauterstout’ en we verwelkomen festivalbekende Troubamour met hun straattheatervoorstelling ‘Groundless’. 

Beeldende kunst, dans, film en meer
Volgende maand wordt er meer bekend gemaakt over de dansvoorstellingen, het filmprogramma en beeldende kunst projecten! Tickets kun je hier bestellen.