Cultuur & Uitgaan

FestiValderAa pakt van 30 juni t/m 3 juli groots uit met jubileumeditie

FestiValderAa is jarig en pakt groots uit met niet drie maar met vier festivaldagen. In 2021 werd het jubileumjaar, vanwege de toen geldende corona maatregelen, met groot succes omgedoopt tot een 9.5 editie. Het festival is van plan om het feest deze zomer dubbel en dwars in te halen. Bezoekers kunnen genieten van vier dagen theater, muziek, kunst en natuur in het bijzondere Drentsche stroomdallandschap.


Leestijd: 1 minuut

FestiValderAa pakt van 30 juni t/m 3 juli groots uit met jubileumeditie
FestiValderAa pakt van 30 juni t/m 3 juli groots uit met jubileumeditie

Het festival gaat voor een groot deel terug naar haar oorspronkelijke vorm, met her en der een toevoeging. De eerste dag wordt een bijzondere. Deze, extra feestelijke, jubileumavond vindt plaats op de Brink in Zuidlaren. Verder zijn de succesvolle theatrale fiets- en wandelroutes uit editie 9.5 weer terug in het programma, het kleine podium krijgt meer aandacht en op het gebied van eten en drinken valt er veel nieuws te ontdekken.

Voor het publiek dat nóg meer van de natuur wil genieten zijn er verschillende natuur wandelroutes door het weidse landschap dat Schipborg kent. Voor jong en oud is er weer een ontdek-programma in het expeditiebos.

FestiValderAa nummer tien wordt een niet te vergeten editie. Als vanouds koopt de bezoeker weer een weekendbandje voor de drie weekenddagen of een dagkaart voor het festivalterrein. Voor de theatervoorstellingen en de jubileumavond op 30 juni zijn er losse tickets beschikbaar. Deze zijn niet bij het weekendbandje inbegrepen. Het gehele programma (met muzikale headliners als Frank Boeijen, MEROL, MEAU en Sophie Straat) is inmiddels compleet en te vinden op de gloednieuwe website www.festivalderaa.nl.

Sinds 2011 verandert elk jaar het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theater- en muzieklandschap. Verrassende artiesten en voorstellingen op diverse locaties in en rondom het dorp Schipborg. Theater voor grote en kleine mensen, cabaret, acrobatiek, beeldende kunst, straattheater, dans, muziek en een uniek festivalterrein. FestiValderAa vindt plaats van 30 juni t/m 3 juli 2022.