Cultuur & Uitgaan

Fietsenstalling Grote Markt vanaf maandag twee weken dicht

De fietsenstalling onder het voormalige V&D-gebouw aan de Grote Markt is vanaf vandaag, maandag 18 juli, twee weken dicht. De entree van de stalling wordt verbeterd. Daarnaast worden er steigers voor de gevel van het bovenliggende pand geplaatst.


Leestijd: 1 minuut

Fietsenstalling Grote Markt vanaf maandag twee weken dicht
Fietsenstalling Grote Markt vanaf maandag twee weken dicht

Dat meldt OOG TV. De gemeente kiest ervoor om de stalling tijdens de zomervakantie te sluiten, omdat er tijdens deze periode waarschijnlijk minder geparkeerd gaat worden. Normaal gezien staan er doordeweeks tussen de drie- en de zeshonderd fietsen in de stalling.

Wel wordt er een tijdelijke fietsenstalling geplaatst. Die komt direct naast de ingang van de fietsenstalling Grote Markt. Die tijdelijke fietsenstalling wordt bewaakt. Daarnaast gaan de ‘fietsstewards’ bij de tijdelijke stalling parkeerders doorverwijzen naar de stalling Nieuwe Markt. 

Wethouder Philip Broeksma verwacht dat de fietsers goed gefaciliteerd kunnen worden en de situatie in de gaten te houden. Ook zal de gemeente met coulance omgaan met fietsen die niet op een daarvoor bestemde plek staan.