Cultuur & Uitgaan

Fietsfestival in Stadspark tijdens Bauke Mollema Tocht 2023

Op de drafbaan in het Stadspark wordt zaterdag 5 augustus een fietsfestival georganiseerd. De dag vindt plaats tijdens de Bauke Mollema Tocht. Op de drafbaan zijn tussen 09.00 en 16.00 allerlei fietsactiviteiten te doen. Van een verkeerstest tot een kinderroute en gedichten in en om het Stadspark. 


Leestijd: 1 minuut

Streetwise Fietsparcours

Op het Streetwise Fietsparcours kunnen kinderen uit groep 1 tot en met 8 kennismaken met de verkeerslessen van ANWB Streetwise. Kinderen ervaren daarbij op een speelse manier alle onderdelen van verkeersveiligheid. 

ANWB Verkeersplein

Ook op het ANWB Verkeersplein kun je rondjes fietsen en leren over verkeersborden, regels en rekening houden met elkaar. 

Breng je oude kinderfiets!

Staat jouw oude kinderfiets stil in de schuur? Zorg ervoor dat alle kinderen kunnen fietsen en lever ‘m in tijdens het Fietsfestival. Zo help je via het ANWB Kinderfietsenplan kinderen die noodgedwongen stilstaan. 

Fietswegenwachtservice fietscheck

Laat je fiets checken door de Wegenwacht Fiets van de ANWB. Met Wegenwacht Fiets krijg je overal in Nederland – dus óók thuis – hulp bij een kapotte fiets. Bijvoorbeeld met een lekke band, een gebroken ketting of bij accuproblemen van je elektrische fiets. Tijdens het festival kan je je stalen ros snel laten checken. 

Bauke Mollema Tocht

Zin om zelf flink wat kilometers door onze prachtige provincie te maken? Stap op je racefiets voor een memorabele toertocht op de racefiets dwars door Groningen van 90 km of 150 km. Dit jaar is de 10e editie van de tour.

Bauke Mollema Jeugdrondes

Ook jonge wielrenners kunnen meedoen. De hele dag kunnen jonge wielrenners van 8 tot en met 14 jaar met een licentie meedoen met de Jeugdrondes op de Drafbaan. De Jeugdrondes vinden plaats op de Drafbaan tussen 09:30 en 14:30 in verschillende categorieën.

Responsible Young Drivers Fietssimulator

Kijk jij stiekem ook weleens op je telefoon tijdens het fietsen? Stap op de 3D-afleiding Bike Simulator en test of jij kunt omgaan met afleidingen op de fiets. Op deze fietssimulator rijd je virtueel door een stadscentrum terwijl je wordt afgeleid door muziek en binnenkomende berichtjes. 

Meer activiteiten en informatie vind je op de website van het Fietsfestival.