Cultuur & Uitgaan

Forum Groningen in het teken van wetenschap

Nog op zoek naar een uitje aankomend weekend? Op vrijdagavond 29 september staat Forum Groningen volledig in het teken van wetenshap tijdens de Europese Nacht van de Onderzoekers, een wetenschapsfestival vol muziek, dans, shows, interactieve opstellingen en een borrel.


Leestijd: 1 minuut

“Jacquelien Scherpen, de nieuwe rector van de Rijksuniversiteit Groningen, opent het festival samen met wetenschapsrappers Daisy Veenstra – ook wel Daisz – en Jon Chase,” zo luidt de website van Forum Groningen. “Jim Jansen van New Scientist verzorgt drie interactieve wetenschapsshows mét muziek, Bab Ad-Daar danst en onderzoekers nemen het tegen elkaar op in de silent disco science battle. Maak je eigen deepfake video of speel AI bingo in het AI Lab, proef het eten van de toekomst, voer een gesprek met robot, hoor alles over de eerste elektrische auto of maak een stop motion van je dromen.”

Europees festival

Het wetenschapsfestival is onderdeel van de Europese Nacht van de Onderzoekers, een festival dat door heel Europa georganiseerd wordt om de wetenschap te vieren en te bevragen.