Cultuur & Uitgaan

Forum Groningen krijgt grote tentoonstelling over videogames: “Game On”

Het Forum Groningen krijgt volgende maand een tentoonstelling die mogelijk opnieuw veel bezoekers zal trekken: “Game On”. Het betreft een grote interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van de videogames, die wereldwijd al miljoenen bezoekers van alle leeftijden trok. De expositie is te zien vanaf 5 oktober.


Leestijd: 1 minuut

Forum Groningen krijgt grote tentoonstelling over videogames: “Game On”
Forum Groningen krijgt grote tentoonstelling over videogames: “Game On”

Game On volgt de ontwikkeling van videogames in de afgelopen 50 jaar. Er zijn meer dan 120 arcadekasten, handheld games en gameconsoles, en alles daartussenin. Van Computer Space en de Commodore 64 tot Street Fighter 4 en de PlayStation 5, en van Space Invaders tot Halo. Maar er is ook een verzameling unieke objecten, schetsen en originele illustraties te bewonderen, die je meer vertellen over het creatieve proces achter de productie van games.

En omdat we in Nederland een aantal belangrijke studio's hebben besteedt de tentoonstelling extra aandacht aan het werk van die makers, waaronder Horizon Forbidden West, de langverwachte opvolger van Horizon Zero Dawn van de Amsterdamse studio Guerrilla Games.

Openingsweekend 2 + 3 oktober

Tijdens het openingsweekend van Game On vind je ook buiten de expositiezalen volop games. Neem plaats achter het stuur van een mechanisch bestuurbare Fiat Panda en speel op groot scherm de iconische Nederlandse game Vakantieracer.

(Foto boven: Forum Groningen).