Cultuur & Uitgaan

Forum Groningen viert 70-jarige bestaan Donald Duck

Weekblad Donald Duck bestaat 70 jaar; een reden voor strip- en animatiemuseum Storyworld in Forum Groningen om een expositie te openenen en allerlei activiteiten te organiseren rondom het blad en de eend in zijn matrozenpakje.


Leestijd: 1 minuut

Forum Groningen viert 70-jarige bestaan Donald Duck
Forum Groningen viert 70-jarige bestaan Donald Duck

Storyworld staat van 3 juni tot en met 30 oktober 2022 volledig in het teken van Donald Duck. Zo is er een Donald Duck-speurtocht, komt er een Donald Duck-tekenaar langs en kunnen mensen een kijkje achter de schermen nemen over het ontstaan van het weekblad. Wie zich afvraagt hoe het weekblad eruit zag in de jaren 50 of juist in de jaren 70 kan oude nummers bewonderen. 

Ontstaan Weekblad Donald Duck
Weekblad Donald Duck is nog altijd het meest gelezen stripblad van Nederland. De Geïllustreerde Pers besloot op 25 oktober 1952 het stripblad Donald Duck te lanceren. Het eerste nummer werd gratis verspreid in een oplage van maar liefst 2,5 miljoen exemplaren. Nog steeds zijn er dagelijks overal ter wereld schrijvers aan het werk om nieuwe Duck-verhalen te bedenken, ook in Nederland. 

De tentoonstelling in Storyworld is mede mogelijk gemaakt door Disney. Websites zijn verkrijgbaar via de website van het Forum.

https://twitter.com/roordinus/status/1532000277993345026