Cultuur & Uitgaan

Forum nieuwe locatie voor vol programma Dag van de Grunneger toal

De ‘Dag van de Grunneger toal’ vindt zaterdag 21 maart voor elfde keer plaats. Dit keer op een nieuwe locatie: Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Forum nieuwe locatie voor vol programma Dag van de Grunneger toal
Forum nieuwe locatie voor vol programma Dag van de Grunneger toal

Onder de nieuwe naam ‘Moi Forum!’ presenteert Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) hier tijdens de Meertmoand Streektoalmoand een Gronings programma. Bezoekers kunnen vanaf 10.00 uur het Gronings ontmoeten in allerlei varianten. Er is een mix van muziekoptredens, dichters, schrijvers, verhalenvertellers, kinderactiviteiten, een taalmarkt en meer.

De muziekoptredens worden andere verzorgd door Marlene Bakker, Swinder en Erwin de Vries, en voor literatuur kun je terecht bij de Newsroom en het Leesplein. Daar komen dichters en schrijvers samen, die verhalen vertellen en presenteren over het Gronings.

Verder is er een Toal- en Boukenmaart en zijn er bijzondere activiteiten rondom taalwetenschap, onder andere met WoordWaark. Mocht je tijdens Moi Forum! nog energie over hebben, dan kun je altijd nog meedoen aan Beweegn Op zien Grunnegs (BOGgen) met trainer Olaf Vos.

Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC), Stichting t Grunneger Bouk en Forum Groningen vormen de organisatie van deze dag.