Cultuur & Uitgaan

Ga op culinaire ontdekkingstocht langs zes Groningse toprestaurants

Ga eens op culinaire ontdekkingstocht in je eigen stad! Op 9 augustus kun je tijdens de WijnSpijs Wandeling in Groningen op bezoek bij zes Groningse toprestaurants, waar telkens een mooie wijn-spijs combinatie voor je klaarstaat.


Leestijd: 1 minuut

Ga op culinaire ontdekkingstocht langs zes Groningse toprestaurants
Ga op culinaire ontdekkingstocht langs zes Groningse toprestaurants

Blijf je dit jaar in eigen land of stad vakantie vieren? En ben je wel toe aan een uitje? Waarbij je ook nog eens zes local heroes steunt? Doe dan mee aan de WijnSpijs Wandeling. Want Groningen is sinds de horecasluiting één van de eerste steden, waar zo’n culinaire wandeling weer wordt georganiseerd.

Wekenlang waren restaurants en cafés dicht. Nu ze weer open mogen zijn, ontvangen de lokale ondernemers maar wat graag weer gasten. WijnSpijs organiseert door het hele land wandelingen. Wil je weten waar en wanneer dat is? Ga dan naar de agenda van de WijnSpijs Wandelingen.

Begin je culinaire wereldreis op zondagmiddag 9 augustus in Groningen. Tussen 12:00 en 17:00 uur wandel je op eigen gelegenheid – met een behulp van de WijnSpijs app – een persoonlijke route door de stad. Bij elk restaurant staat een mooie wijn-spijs combi voor je klaar. De deelnemende restaurants zijn ‘t Koetshuys, Boccaccio, Moro, Houdt van Eten, Barra en Land van Kokanje.

Natuurlijk zorgt de organisatie voor een veilige wandeling en houden ze zich aan de richtlijnen van de regering, maar dat spreekt voor zich. Plekken zijn hierdoor wel beperkt beschikbaar en alleen in de voorverkoop te bestellen.

"Steek de lokale horeca een hart onder de riem en gun jezelf een dagje uit in eigen stad. Ga naar de website van de WijnSpijs Wandeling in Groningen, reserveer je kaartjes en geniet van de voorpret van zo’n gezellige dag in het vooruitzicht!", aldus de organisatie.

Nieuwe kans op 11 oktober
En kun je niet op 9 augustus, dan kun je op zondag 11 oktober meedoen aan de volgende wandeling in Groningen!

Winactie voorbij
De GIC had een mooie winactie, maar de winnaars van twee kaarten hebben hun prijs inmiddels ontvangen!