Cultuur & Uitgaan

Genomineerden bekend sportgala Groningen 2021

Eind januari vindt online het Sportgala Groningen 2021 weer plaats. Tijdens dit evenement worden sportprijzen uitgereikt aan sporters uit de provincie Groningen in de categorieën Sporter, Sportploeg, Aangepaste Sport, Sporttalent en Sportprijs Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Genomineerden bekend sportgala Groningen 2021
Genomineerden bekend sportgala Groningen 2021

In de categorie Sporter kan er gestemd worden op Melvin Twellaar, Ymkje Clevering en Jorden van Foreest. In de categorie Sportploeg kan er gestemd worden op Amysoft Lycurgus, Groningen Atletiek dames en FC Groningen. Genomineerden in de categorie Aangepaste Sport zijn Salima Rozema, Jop van der Laan en Jolein Boom. Tot en met 18 januari kan er gestemd worden op deze genomineerde sporters via www.sportgalagroningen.nl. De genomineerden zijn vastgesteld door de Sportprijscommissie die ook de winnaar bepaalt in de categorie Sporttalent. Voor de Sportprijs Groningen kunnen inwoners tot en met 18 januari kandidaten voordragen via www.sportgalagroningen.nl. 

Sportgala Groningen 2021 is een gezamenlijk initiatief van de volgende partners: Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Huis voor de Sport Groningen, MartiniPlaza, Sport Science Innovation Groningen en mediapartner Dagblad van het Noorden.